dissabte, 9 de febrer del 2019

Moai al serrat de la Corona




Traçat clàssic i sense cap expansió.

Al primer llarg trobarem una petita sageta marcada a la roca, comença amb un pas sobre roca delicada per enfilar fins un arbre, a partir d'aquí ja es fàcil fins a la feixa que fem reunió d'una gran Alzina. Al peu de tirada a l'esquerra amb una petita grimpada podrem pujar a una "coveta" que a la que som dins d'ella es converteix en un túnel que creua la paret cap a l'esquerra .

El segon llarg comença cap a l'esquerra pujant pel damunt de blocs fins a situar-nos al peu d'una gran i pregona fissura ( aquí hem pitonat un extraplà o universal, si hom el deixes ja no faria falta portar pitons).Encarem la gran fissura per la placa de l'esquerra fins a un gran tron d'Alzina seca i encastada ( està llaçada) i comencem l'encastament fins un bloc encastat que ja en xemeneia el passem i no deixarem aquesta tècnica fins a la reunió, espectacular i bonic llarg, la part final dins de la xemeneia hi ha un caos/tètric de blocs que no els tenim que tocar. Quan sortim de la xemeneia trobem una gran Alzina i continuem amunt fins una gran rapissa amb una gran cova ( hi ha un pon de pedra de reunió), el túnel que es veu es espectacular, com el de baix però mol mes llarg i gran ens deixen a un bon balco amb vistes, per aquesta banda també hi puja una via.

El tercer llarg l'iniciem per l'entrada del túnel marxant cap a l'esquerra i ja es veu una llastra llaçada i passant pel damunt d'una sabina seca i molt punxeguda entrem a la feixa ( tram brut) anant a cercar una mena de trinxera que mana fins l'agulla del Moai, aquí muntem reunió de la millor forma que puguem.
L'Agulla està assegurada amb un espit, es veu un pas dur o d'artificial. Nosaltres no pugem.

El quart llarg es realment brut, comences per una canal herbosa anant a cerca un mini encastament de quatre metres que es el que dona el grau al llarg.

El cinquè llarg es dels bons, sortint de les Sabines que haurem escollit per fer reunió, anem a cercar esgraonadament una diedre / encastament que es veu a la dreta, pujant per la fissura trobarem un pitó i d'aquí ja marxem a dretes cap l'encastament, a dalt de tot es veu una baga que solament servei per indicar-te que no estàs perdut i tornem a sortir del diedre cap a l'esquerra per placa fins un esperó ( i em deixat un pitó un xic sortit però a caldo) que pugem fins el avant cim , sortirem de la feixa grimpant per una gran Alzina que amaga un diedret.

Via poc o gens concorreguda amb trams de roca a controlar, clàssica i romàntica, la seva dificultat no recau al "grau".

Recomanable si no tenim manies i sobre tot pel túnel que creua la paret.

Material utilitzat :
Camalot del 0.1 al 5 ( el 5 pot ser prescindible ?)
Alien del Groc al Blanc
1 pitó extraplà














Túnel a la R2

Túnel baix

Túnel baix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada