divendres, 29 de gener del 2016

Bages a l'Agulla Alta de la Miranda


roques,
parets i agulles
de
MONTSERRAT
1/REGIÓ D'AGULLES
1972





Bonica Aresta Brucs que si es deixessin 4 pitons on toca quedaria una via totalment equipada.
El primer llarg es net  i al segon i trobarem dos espits amb xapa TRI-ROC i un pitó extraplà, la primera reunió la podrem muntar d'un gran merlet de marbre i poder algun flotant o pitó, o pujar-nos al damunt del gran bloc que hi ha dos espits.
El segon llarg comencem desfent el camí fins al merlet de marbre i pugem amunt fins la expansió, d'aquí ja veiem el pitó a la fissura( al costat d'un merlet)  i abans ens trobarem un forat per falcar-hi dos pitonets, per agafar la darrera expansió també podrem pitonar.
També podrem fer el segon llarg sortint recta de la primera reunió, anat a cercar un espit i després un pitó amb baga, d'aquí flanquegem a l'esquerra per la fissura i cap amunt.
De ben segur que aquesta aresta no tenia expansions, també hi ha la via Adiskidek que ja no existeix, ja que el primer llarg correspon a la variant Tàpias i el segon llarg es totalment trepitjat per la via del Dijous.

Com sempre que embolica que fa fort, l'ultima guia d'Agulles ja ho borda amb una tirada recta que tampoc  existeix.

Material utilitzat :












1er llarg


2on llarg

xinxeta del cim


poder es forat quadrat que en parla el llibre ?
no es obligatori peró fa bonic.




3 comentaris:

  1. Nosaltres la vam fer l'estiu passat, però de la R1 vam sortir recte per després tombar a l'esquerra. D'aquesta manera vam passar amb els Aliens. A la guia nova semblava que ho marcava així i en aquest post també:
    http://romanticguerrer.blogspot.com.es/2013/05/arestes-brucs-al-periquito-lou-de-colom.html

    En quan a la via Adiskidek. Segons la guia, es va obrir abans que la dels Dijous. Per tant, la que trepitja és la dels Dijous, i no al revés.

    Quan merder en una agulla tan petita i tan poc visitada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. poder no hem se expressar d'una forma que s'entengui, pero es el que intento.
      Les guies d'en Rodes i Labraña tenen errades ( com totes) i la qüestió es guaitar totes les possibilitats que ens dona el pany de paret.
      Jo l'he feta mes o menys tal com marca la primera guia, trobant-hi un forat pitonat i dues expansions que segur que no son originals.
      A la ressenya dibuixada que penjo a de ser anterior a 1989 i ja marca un burí al damunt del gran bloc i segueix per on tu dius.
      Al 1989 apareix a Adiskidek ( que realment es una integral), ja que aprofita la variant Tàpies ( 1er llarg) i ja li casca dos espits a sobre del gran bloc. D'aquí segueix recte i al trobar el pitó d'inici del flanqueig a l'esquerra ell decideix marxar a la dreta sense col•locar expansions.
      Posteriorment al 2000 apareix la via dels Dijous ( com les "chaches".) Obrint un primer llarg fins al gran bloc i continuar per la Adiskidek posant tantes expansions com volen al damunt d'aquesta.
      Amb això no vull dir que la via sigui aquesta ( que poder ho es), si no que pots pujar per aquí, per allà o mes enllà i tot el que et trobaràs decidint per on vulguis pujar.

      Elimina
  2. Suposo que jo tampoc em sé expressar d'una forma clara. Només volia dir per on l'havíem fet nosaltres, i que d'aquesta manera no feien falta pitons. La sortida recte amunt de la R1 la recordo finota, no em vaig mirar com era per l'esquerra.
    En quan al comentari de les vies, només volia dir que, tenint en compte les poques vies que hi ha, es trepitgen força. Suposo que és la línia lògica.

    ResponElimina