dimarts, 14 d’abril del 2015

Aresta Brucs a la Caputxa

roques,
parets i agulles
de MONTSERRAT
4/ REGIÓ DELS FRARES ENCANTATS
1982





Una de les agulles de Montserrat carregades d'Història i romanços per foragitar a la canalla.
Tenim tres opcions per arribar a la primera reunió, ja sigui pel recorregut original, que es tracta d'enfilar-se per l'Alzina i anar a cercar el burí que ens deixarà engrapar la fissura diagonal.
L'altre es aprofitar tres "sellements"  fins a la fissura diagonal i la tercera es a peu d'aresta pujar recte a la primera reunió.
El segon llarg està requipat amb parabolillos de Ø8 inox ( 3), al meu parer dona el mateix la mida que tinguin, aquí l'important es que no et pots  permetre de caure.

Material utilitzat :
2 tascons
2 bagues per merlets

6 cintes + reunió






2 comentaris:

  1. Igual me'ls vaig perdre, però en el seu dia vam pujar per un AE cutre ( 6c explossiu) fins una reunió de dos o tres burils...d'allà en amunt ( se suposa que original), res de res...hi havia el merlet i algún forat on vam falcar.

    A la NORMAL també han aparegut algún boltillo "reequipant" els burils que suposo que van apareixer als 70...no sé si cap de les expansions, igual que a la MOMIA, és original...

    (TRanki TR)

    ResponElimina
    Respostes
    1. si noi, això es un guirigall.
      La via recte ( Ae o 6c explossiu) es la via Xalmet ? oberta el 1982 per Alberet-Rincon Xalmet i Armentano, per despres continuar per la Brucs, ells ja parlen d'un burí al segon llarg.
      El Bullaroles al 2002 parla de dos burins i una tirada que puja paral·lela a la dreta de la Brucs.
      Actualment el segon llarg te 3 boltillos, el primer a un metre de la reunió ( no serveix de res) i els altres dos al costat de burins, el primer amb aparença d'antic i el segon mes actual.

      A veure si un antropoleg-geoleg-arqueoleg- escalador es digna a fer una guia completa del Sud dels Frares.

      Elimina