dimecres, 7 de juliol del 2010

20ª Travessa Núria-Queralt-Berga

3 i 4 de Juliol de 2010.













20ª Travessa Núria-Queralt-Berga
Núria-Queralt-Berga by cescrosell at Garmin Connect - Detalles

Aquest any tenia com a un dels molt objectius, fer aquesta travessa, ja que l’any passat vaig abandonar a Saldes.

La sortida com sempre es lenta, però a la que estàs fora del recinte, corres com si tinguessis que apagar foc.


Tothom surt a un ritme fort fins a la Font de l’home mort, la pujada de Pas de Lladres, s’ha de prendre amb calma, però anant per feina, ( l’any passat aquí hi queia una pedregada que et deixava les cuixes marcades, com si tinguessis la Varicel•la).

Iniciem la llarga baixada passant pel Vèrtex Geodèsic i Collada de Tosses, fins arribar a la Molina. Aquí ja comencem a menjar fort, un plat de verdura, dos gots de Gaspatxo i enfila que fa pujada fins a Coll de Pal. Encara queda llum de dia i baixo tant rapit com puc fins al Refugi de Rebost, que hi arribo tot just per encendre el frontal i fer la baixada fins a Rigoréixer.
A part de la xafogor que fa dins del bosc, el ferm està correcte, no com l’any passat que era un festival de fang i arrels.

D’aquí planegem fins a Can Cerdanyola i Pugem a Coll de Bauma, aquest tram es magnífic, el Bosc Berguedà, sol a les fosques per aquest boscos, que esperes a qualsevol moment aparèixer a una altre dimensió.

Estàs sol però acompanyat d’ algú que portes al davant, poder 10-15 minuts, de tant en tant veus el seu frontal, típic pensament .- A veure si l’atrapo!!!!!!!!!.

Mires al darrera i veus un altre frontal, i un altre típic pensament .- Que no m’atrapi!!!!!!!

El que passa la majoria de les vegades, es que mai atrapes al del davant i tu ets  l'atrapat.


A partir de Saldes, ja no conec el recorregut, però està igual de ben marcat. Fem la pujada del Portet i a la  baixada a l’alçada de la Serra d’Ensija surt el sol i es senten tambors de guerra.

Arribem a la Font de la Bruixa i la cosa es posa lletja, molt lletja.

Comença ploure com si regalessin cubells d’aigua, acte seguit s’inicia un festival de llamps cap a totes direccions, que solament faltaven que anessin de baix cap d’alt.

A partir d’aquí, amb aigua que em surt de sota les ungles, el cansanci i el respecte pels llamps, la cosa comença a agobiar, passem per Peguera i l’arribada a Queralt se’m fa molt llarga.

Ara solament resta baixar un munt d’escales i entrar a Berga.

Marxa de cinc estrelles, molt maca i dura.

Temps oficial : 18:11:05 hores.



La pròxima : ehunmilak

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada