dilluns, 15 d’abril del 2013

Aresta Brucs a l'Inclinada


roques,parets i agulles de Montserrat,
3 /  Regió de Tàbor.
1975
La Inclinada es una agulla mes llarga del que sembla i que a sofert un canvi radical des de que fou pujada per primer cop per l’Aresta Brucs.

Amb en Lluis ens i atansem i redescobrim aquest gran llom com si  fos el d’una Balena.

1er.llarg. 45m. IV+.( 5 expansions. )
L’inici es prou clar, trobarem un bolt al costat d’un burí, després dos burins i un espit, mes a l’esquerra les restes d’una antiga reunió que no fem servir i per entrar a la reunió hi ha un bolt solitari i de propina. Reunió molt còmode.

2on. Llarg. 25m. IV. ( 3 expansions. )
Sortim recte a cercar un bolt sense fer cas de la lògica del camí de la roca, trobarem un bolt al costat d’un burí i després un espit que també es fora del camí natural a seguir. La reunió es prou confortable.

3er. Llarg. 30m. IV. ( net d’assegurances.)
Anant a cercar una llastra sospitosa que passant  per la seva esquerra passem molt a prop de la reunió de la Millet ( 2 burins sense xapa), enfilem un diedre tombat que amb l’ajuda de la Sabina ( reunió original) arribem casi al cim, fent reunió d’un sol bolt.


Fins aquí l’ascensió es prou entretinguda si no fem cas de la mala ubicació d’alguna peca i la manca de respecte de l’historia feta pels "requipadors" vers als  primers a pujar-hi.

El ràpel ja son figues d’una altre panera, l’original es fa d’un guirigall de bagues que surten d’unes sabines seques i que a estat reforçat amb un tros de corda que be del bolt de la reunió, la sortida es marrana i de seguida els peus ja no toquen paret ben be fins el final, parar compte que la baixada queda desplaçada del collet amb el Puntal.

El següent ràpel tenim tres opcions, rapelar per la Gelera ( 40m.), baixar per la banda oposada (15m.) , o baixar desgrimpant per un magnífic forat/xemeneia/canal .



Tornat al cim, si el que volem es davallar de forma molt mes tranquil·la, es fer un ràpel directament del bolt per la car Est i amb 40m. ens plantem al peu de la Millet amb un pim-pam.

Per ser una petita i llarga Agulla la cosa a donat contingut per avui.

Via prou recomanable.

Material utilitzat :
5 cintes + reunions.
Bagues Sabineres
Alien Blanc ( opcional).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada