diumenge, 22 de gener del 2012

Esperó de les Colobres a Cap de Ras

Diumenge  22 de Gener de 2012.

Esperó de les Colobres a Cap de Ras

Tot i escalant...:
 Hi ha llocs que ja fa temps que estan de moda i mai hi he posat els peus, sempre mirant de lluny aquesta cinglera tant agraïda a l’hivern.

Moltes cordades escampades per tot arreu i ningú a aquesta gran clàssica, bona roca que no excel·lent, força equipada i l’assegures com hom cregui convenient.

No us la perdeu, val molt la pena pujar-hi.

Totes les reunions tenen dos espits menys la del cim que es pot reforçar correctament.

1a. tirada. IV+/V. 30m. 1 clau.
Iniciem per la primera Alzina que trobem, un universal ens marca anar cap a la dreta i saltant de feixa a feixa entrem a la reunió a peu del diedre.

2a. tirada. 6a. 25m. 2 pitons, espit, 2 pitons
Sortim recte per una panxeta, trobant 2 pitons i l’espiot , tot molt junt formant  un triangle, continuem pel diedre i al final que es posa mes tonto i dret ,2 pitons mes .
En Pelake, apretando......

3a. tirada. V. 40m. 2 espits i pitó
Sortim a buscar l’espit i continuem recte fins a sota d’un sostre, no marxar a un altre espit mes nou que queda flanquejant a la dreta, es de la via : Pin din bir, si us plau.
De sota el sostre passem pel d’amunt d’una sabina que ens tocarà els pebrots i amb molt de cantell entrem al diedre que ens porta a la reunió, trobant molt amunt un altre espit i un pitó.

4a. tirada. 6a.30m. 1 espit i 1 pitó.
Diedre a equipar amb tascons fins a l’espit, d’aquest marxem a la dreta al d’amunt d’un esperonet i anem a cercar el pitó que ens mana continuar diagonal esquerra fins la reunió.

5a. tirada. 6a. 45m. espit i 2 pitons.
Sortida fàcil a cercar l’espit, molt a prop tenim un pitó que ens protegeix el pas de la tirada i agafem el següent ( jo l’he fet per placa fins que l’espatlla descansa a la llastra, ja qui ho fa en bavaresa.)
D’aquí a la reunió decreix la dificultat.

6a. tirada. 6a/V. 40. 2 espits i tres pitons.
Aquesta reunió es en una gran feixa que resta continuïtat a la via, agafarem el desplom per la dreta dels espits amb un parell de tibades, continuant recte per placa i tres pitons ens marquen el camí a seguir.
Els visitants


7a. tirada. 6a/b.  50m. “T”, 2 pitons, espit, pitó.
Lo mes garrulo de la tirada es agafar la “T”, un xic mes amunt hi ha una “v”,  i a la que som de peus a la ratlla, ja està.
Continuem per terreny mes fàcil fins al pitó, es redreça la paret (espit), amb passos verticals agafem el pitó a desmà amb posició estranya i sortim d’aquest anat a cercar un diedret fàcil i molt maco que ens escup al cim.
ara toca apretar
ja està

Fantàstic final.


Material utilitzat :

1 joc d’Aliens
Camalot : 2-3-3
Joc de tascons.



Totes les tirades son maques, lògiques i gens perdedores, posant el que et demani el coco.

Molt recomanable.

3 comentaris:

  1. yo la tengo entre las buenas. Y no pilla repisones.

    ResponElimina
  2. Muy buena linea y de estilo clásico, los tascones triunfaron aquí. Lastima que la vía de al lado se le pegue demasiado en algún punto.
    Salut.

    ResponElimina
  3. Buena sí que lo es, muy buena.
    Estas chivitas estaban en la 5ª reunión.

    ResponElimina