dimecres, 29 de juny del 2011

Queralt-Ona a la Roca d'Esparraguera

Colla Xapoutot
Dimecres 29/06/2011



Queralt-Ona a la Roca d’Esparraguera.



Avui per la tarda el Pelake i l’Albert hem recullen per ana a grimpar al Càmping.

No m’ho acabo de creure que encara quedés en forat per una via tres llargs i oberta per baix.

El primer llarg es interessant, encara que una mica difícil de visualitzar-lo al punt-roig.

El segon es estrany i de tràmit, encara que s’ha d’escalar.

El tercer es prou digne.

Via assegurada, amb cintes i un Alien gris, es tot el que ens farà falta.

La roca es bona a trams.

Menció especial a una llastra considerable del tercer llarg, que si cau amb el camí ple de “feligresos”, l’enterramorts tindrà molta feina.

PD.

El mes curiós de tot son els parabolts, alguns surten molt i d’altres estan serrats. Quant sortien els serrats.?????

5 comentaris:

  1. Molt bones Cesc. Primer de tot gràcies per comentar el que t'ha semblat la via. Aquesta via, la varem obrir amb en Jaume durant tres caps de setmana. Al moment de començar, teníem clar que ho havíem fer des de sota, i seguir l'evidència amunt. Així ho vàrem fer en tot moment. Els parabolts que hi ha colocats, són de 9 cm, de llarg i de 10 de diàmetre. Algun ens va costar una mica de que agafés bé, i que la xapa no quedes ben trabada, i d'aquí que surtin un pèl massa. Tens tota la raó en que no queda molt bé, en sóm plenament conscients, i nosaltres haguéssim pensat el mateix, i per això el tercer dels dies de curro, ens vam emportar una serra per deixar-los sense tan de cap a la vista. Els que estan serrats, sortíen com els de dalt, i els de dalt no els varem serrar ja que sens va fer tard, i vam decidir de dixar-los per fer-ho el següent dia que hi tornéssim. Conta que potser estan serrats 1 o com a molt 2cm, quedant-ne uns 7cm. Ens sembla que és més que segur, de fet si no ens ho semblés, no els hi deixaríem. I pel que fa a la llastra del 3er llarg, doncs escalant no es toca per res, es passa per l'esquerra. És quan es rapela que s'hi passa per sobre o pel costat. Vàrem netejar tot el que vam poder, i tot el que ens va semblar perillós, però aquesta llastra, es pot evitar molt bé, i tirar-la avall potser sería un xic escandalós.
    Esperem que us agradés la via. Salut!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Enhorabona per la via! llàstima de que la roca no sigui com la de les seves veïnes, però ja se sap, si no estava oberta encara era per alguna cosa no? ja queden poques línies bones tan aprop.

    ResponElimina
  3. Bona feina, el problema dels parabolts es per fer servir una broca una mica torta de la punta, amb aixo es fa un forat mes gran del necesari i l'expansio no actua correctament. La fiabilitat queda bastant mermada.

    ResponElimina
  4. Ei Llambresku i cia, primer felicitats per obrir per baix, us ho tenieu que passar d'alló mes bé.
    L'ho dels parabolts es com a curiositat, els motius tècnics els hi deix-ho als "ingeniers" verticals.

    salut i metres.

    ResponElimina
  5. Ei Llembrescu,

    Gràcies per equipar aquesta via,
    Pel que fa als parabolts, encara que siguin de 9mm de llargada, el que compte és la llargada de la rosca, que deu ser 3 o 4 mm segons la marca del parabolt. Si la fas servir tota i no acaba d'expandir bé el parabolt, aquest pot sortir per la força cap enfora que es faci.

    Cal tenir-ho molt en compte.

    Salut i a tibar

    ResponElimina