dijous, 8 de març del 2012

Aresta Brucs al Gegant Encantat.

Aresta Brucs al Gegant Encantat.

El Gegant Encantat es una d’aquelles agulles carregada d’història, un cim que s’ha de fer, si o si.

Ja sigui per la via Normal o l’Aresta Brucs, cap de les dues ens defraudarà, havia llegit que estava reequipada i desequipada, realment cada burí te al costat un parabolt inox., excepte l’ultima reunió i últim llarg.
No es una via difícil, disfrutarem d’unes vistes magnifiques, pròpies d’una atalaia privilegiada.

1a. tirada. IV. 60m. Neta d’assegurances.
Aquest llarg el podem iniciar del collet o d’un xic mes amunt, al arribar a la fissura ens podrem assegurar i vorejant el balmat cap a la dreta encarem la placa que la protegim amb un Alien a un forat.

La reunió la fem al cim del contrafort.


2a. tirada. Ae/IV. 20m. 7 parabolts.

Sortim amb un mur molt vertical equipat , sortida amb lliure fàcil i un darrer parabolt ens deixa entrar a la reunió de la via normal.
Aquesta reunió solament te un parabolt, burins i ferros.


3a. tirada. V/IV+. 20m. 2 burins i 1 plom.
El burí ens assegura la sortida de la reunió ( el parabolt està enfonsat), i anem a cercar el segon ( que també te l’espàrrec enfonsat), d’aquí  veiem el cable d’un plom molt a l’esquerra que ens marca el camí a seguir.



Justa arribar a d’alt, hi ha una reunió de dos parabolts, també podrem fer-ho de les sabines del cim.


Material utilitzat :

Alien : Lila i Blanc
7 cintes + reunió
1 plaqueta recuperable.





Quant de temps te aquesta instal·lació ? 10 anys?.

D’aquí la importància de fer servir solament material inoxidable.

7 comentaris:

  1. Aquesta aresta brucs em porta records...fa molts anys em vaig retirar de la primera reunió per una baixada de moral...encara hi haig de tornar...a veure si m'animo! gràcies per recordar-la.

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó amb lo de la reunió de l´ultima foto,però fa encara més gràcia que els parabolts si que són de inox.hi són ben nous,Sembla con si el que va instalar la reunió l´ha hages tret d´algun altre lloc per aprofitar-la aqui,una molt mala pràctica que es veu massa sovint per aquests veralls.

    ResponElimina
  3. Jaume, el cim s'ho val.
    Militi, el Zincat-Bicromatat es rovella molt rapit, sense anar mes lluny a la Momia, els parabolts son de l'any 90, porten 22 anys,i tots estan rovellats o molt rovellats.

    ResponElimina
  4. material inoxidable???????? es que acas els buris dels anys 60' eren d'acer inoxidableeeeeeeee?????? juas, juas, juas, juaaaaaaas!!!!!

    ResponElimina
  5. Si no t'expliques no ho pillo

    ResponElimina
  6. si no ho "pilles" es per que no vols... no em facis riure!!! oju, que ja es bo riure, eh. El dia que ens veiem, si vols, ja intercambiarem "opinions", però... aqui nooooo.

    ResponElimina
  7. ATENCIÓ!!! El passat diumenge 24 d'octubre (2021) vam fer l'aresta brucs del Gegant Encantat. La R2 ha desaparegut, tot. Al tercer llarg ara no hi ha cap assegurança. I per acabar-ho d'arrodonir el segon ràpel per la cara nord també ha desaparegut. Aneu amb molt de compte!
    Gràcies al bon samarità que s'ha dedicat a "restaurar" la via!
    @pujarxbaixar

    ResponElimina