dilluns, 28 d’octubre del 2013

Deixant de fer pastissos a la Normal de la Momieta


La cordada del retrato, no están fent la Norma.
Aquest es l'error que s'ha corretgit
 
L’any 1983 amb en Pastelero, vam decidir anar a obrir una via a la Momieta, l’idea era obrir-la per dalt, una nova moda que per desgracia va tindre molts adeptes.

Aquell any, l’Ermita de Sant Benet era guardada pel Victor Viciana, l’Ema Mora, Tonia García i la Susana Marsol. Al comentar amb ells la nostra intenció, el Victor i el Toni ens van acompanyar fins a sota el desplom, muntem una reunió de burins i en Toni puja una mica per la normal, encinta una sabina i tornant a l’esquerra,  es curra una tirada sense res i munta el que seria la tercera reunió de la Pastel de Buitre.

Jo i el Pastelero amb cara de no entendre res després de veure la lliçó, seguim amb la nostra de obrir per dalt i com mes difícil millor.
Ells continuen obrint el que avui es la variant de 6b fins que es l’hora de baixar.

El Victor i en Toni estaven molt per sobre de nosaltres i amb una clara idea de com es tenia que obrir una via, cosa que nosaltres no compartíem, nosaltres la volíem obrir per dalt, era mes ràpid, menys arriscat i mes fàcil.

Dies després tornem a acabar la via, equipem de la primera reunió de la normal recta al terra, el segon llarg te un tros en comú, del pont de pedra, decideix-ho posar un burí una mica a l’esquerra i diferenciar-la de la Normal que marxa en diagonal dreta.

Així neix la Via Pastel de Buitre, amb el temps molta gent que fa la Normal, aprofita aquest burí per accedir a la segona reunió de la pastel de Buitre , sense fer la reunió de la Bauma continuen per la Normal fins al cim.

Amb els requipaments del 1991 a la Normal de la Momieta es varia l’itinerari, fent-lo passar per la Pastel de Buitre, afagin’t-hi mes bolts.

Sempre que veia algú a la Normal, però que aprofitaven la Pastel de Buitre, no ho entenia, ja que Jo ho tenia clar la diferencia d’itineraris, però la resta no.

Trenta anys després hem decideixo corregir la segona tirada eliminat qualsevol rastre de la Pastel de Buitre i de retruc tornant a recuperar el segon llarg de la Normal, també aprofito i faig neteja al primer llarg i l’últim.

Això no es tornar la via al seu estat original d’obertura, es deixar-la tal i com jo la vaig espatllar al 1983, la gent hi podrà estar d’acord o no, alguns voldran mes bolts i d’altres que s’arrenqui tot. No soc del parer de deixar la via en “boles”, ni d’afegir cap assegurança mes.

Tot plegat es una mena de penediment-diarreic-celestial, jo no vull que nostre Senyor el dia del judici final  m’envii a l’infern, o sí ?

Salut i bones escalades.

El Merlet

El Pont de Pedra es pot reforçar fàcilment amb Aliens del Verd al Gris o similars.
 
 

24 comentaris:

  1. Ayy Buitri, tu ja vas a l'infern fiho.

    ResponElimina
    Respostes
    1. dantesco

      adj. Relativo a Dante Alighieri o característico de él: un recorrido dantesco por la ciudad.
      Horroroso, espantable y sobrecogedor: catástrofe dantesca.

      Elimina
  2. Hola, son en Joan Prunera, no se si ets en Cesc Rosel. el cas es que fa molt de temps que et segueixo i l'altre dia al "feisbuc" vàrem estar comentant la "jugada" de la Momieta. Ara veient la teva ressenya i el dibuix que tinc de la guia de Labraña i rodes crec que tens raó... però fa tant de tems que la he fet pel mateix lloc i les guies del Rodes i Labraña, de cops, no son tant correcte com tindrien que ser. La vaig fer per primer cop l'any 83 a l'ctubre, si mal no recordo i tinc apuntat en la guia un buril al prime llarg abans d'arribar a la R i dos expansions mes al segon llar i cap als tercer i quart. En fi, no se si felicitar-te o maleïrte (de bont rotllo, eh) pel nou "sanagement" de la via, però es el que hi ha i tindrem que conviure amb això.
    Bones grimpades
    Joan

    ResponElimina
  3. Bé, "Buitri" Cesc.
    Ara s'ha entès molt bé tot. I entenc el teu "penediment".
    Crec que has fet santament, i jo et recolzo.
    Així la normal recupera el seu esperit i recorregut originals. Jo no ho entenia quan la gent em deia que no feien la reunió a la balma. Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si ho hagués explicat abans no i hauria agut confusió.

      Elimina
  4. Ets una persona molt digne, ole!

    ResponElimina
  5. excel.lent, patrimoni col.lectiu que no es perdi, a la llarga l'equipament per dalt de vies quedarà com el testimoni d'un temps passat penedit

    ResponElimina
  6. Si tu creus que la dignitat pasa per fer i desfer tant com la sua pos maleida sia la dignitat La dignitat pasa per respectar les diversas sensivilitats i veient les vostres de sensivilitasts lo unic que puc dir Que el respecte pasa per lo que fem o desfem no per lo que ens omplim a la boca o escribim
    J Coma

    ResponElimina
  7. I ara has actuat correctament?

    ResponElimina
  8. Quant pelota anda suelto! Jajaja!
    Jo he escalat més de 1000vies llarges desde fa 40 anys.
    El 90% de les vies amb els anys han aumentat les assegurances.
    Desequipeules totes talibans...
    Porque no el critiqueu? Doncs porque es una via facil i no la fareu...
    Visca el patetisme!juasjuas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja era hora que sortis algú en contra, un master de l'univers.

      Elimina
    2. Qui te ha dit que jo hi estic en favor?

      Elimina
  9. Hola Buitre,
    soc l'Alex Manubens, fa uns anyets estava per Sant Benet i n'hem fet alguna plegats, crec que sabras qui sóc. Felicitats per la feina i el que no ho entengui que s'ho faci mirar si es que hi veu! Ja va sent hora de que entre tots comencem a respectar el patrimoni i el llegat d'una escalada com la montserratina que es unica al mon. Les opinions son per respectar-les,els errors per rectificar-los i les vies per a mantenir.les en el seu estat original que no vol dir no posar una xapa nova alla on n'hi havia una de bon inici. NO UNA DE L'ULTIM QUE ES VA FER CAQUETES!!!!! SALUT I ENS VEIEM PER LA MONTSE!!!

    ResponElimina
  10. Ei Alex, ja feia que hem rondava pel cap fer-ho.
    salutacions

    ResponElimina
  11. Fa un parell de dies passava per sota la Quilla al camí de la Cova i vaig veure un parell d'aborts fets en plena època ja de decadència a finals del 80's, i vaig decidir que próximament tindran un final com el del teu "pastel". Bona feina Cesc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Josep ! hi ha coses mes important de las que arrepentir-nos. Que vols desmuntar? Asesinato premeditado? la rata en la cocina?
      espero que les altres las deixis en pau! això no dura res de positiu, pau i escalada es el que fa falta

      Elimina
  12. El pastel de qui es?....... Del buitre?...... Del pastelero?......O del tot el col.lectiu en general? .......Pos aqui sembla que es de ambit esclusiu del buitre ..... Potser la definicio millor seria Que el buitre es vare mentjar el pastel ¡¡¡¡Visca el hortet propi i esclusiu¡¡¡¡¡
    J Coma

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jordi, amb tot el respecte del mon, però de vegades sembles el " capoeiras".

      Elimina
  13. Prentho com volguis Pero jo dire lo que cregui
    J Coma

    ResponElimina