dilluns, 17 de setembre del 2012

Còsmica a la Paret de Diables


Aquesta es la típica via que no t'hi poses mai esperant una alineació astral favorable o que t'hi portin, cosa que no es el nostre cas.
Bullaroles

Amb en Francis quedem d’hora i cap a Diables, entrant per les cordes de la T.I.M. i continuant per l’Àrea Reservada, una tirada un xic marrana però directa ens deixa a peu de llastra i d’aquí a una reunió amb baranetes que serà el lloc indicat per menjar , beure, fumar i foragitar els mal pensaments.

Continuant una tirada amb lliure i ja som a la quarta reunió, aquí la cosa ja es posa poc riallera i molt guapo, aeri, acrobàtic,…. al·lucinant.

5ª tirada
El segon burí es una expansió inox, mes amunt hi ha un burí petat que es solventa amb un bon Alien. Per arribar a sota el sostret hem pitonat dos passos, una falca d’U i V i després un Universal a caldo i aquest s’ha quedat.

6ª tirada
Falta el segon pitó, una V mitjana falcada amb fusta

7ª tirada
Tornem a pitonar la falca d’U i V i un altre pas d’V. També te un burí petat però no el trobem a faltar.

A la setena reunió li hem afegit una expansió inox i un pitó


9ª tirada
Tot equipat, no falta res.

 

Material utilitzat :
1 U llarga
2 V grans
1 V normal
2 universals
Joc de tascons
Aliens del Verd al Taronja
Camalots del 0.3 al 3
5 plaquetes + 2 cables
Baguetes
Estreps
Frontal
 
Molt recomanble.
Una ma de pintura no li aniria malament. ( expansions.)

11 comentaris:

  1. Cesc, felicitats pel tros de via que heu fet. Cal anar ben espavilat per sortir en el dia, no? Quin mal de tot!

    ResponElimina
  2. Però que KABROOOON !!!
    Aquesta si que es una via de veritat; llarga difícil i amb compromís.
    Esto si es un LOVE-CLIMBING solo para HOMBRES.
    Felicitats CESC.
    PEP B.

    ResponElimina
  3. Enhorabona per la repetició. Jo vaig tenir la sort de poder-la fer aquest estiu, al juliol. En el nostre cas només vam pitonar una V en el cinquè llarg, tota la resta amb friends. En general, amb el material actual (aliens, etc.) la via es pot fer pràcticament tota sense pitonar. Això si, jo en portaria tres o quatre per si en falta algun dels posats (a mi em va saltar un V gorda de la setena tirada).

    Totalment d'acord en que les expansions que hi ha (burils) estan en un estat més que lamentable. Penso que això fa la via tan o més exposada que fa vint anys, per exemple.

    Apa, a seguir escalant i salut!

    ResponElimina
  4. Felicitats!!! potser és a la primera tirada desplomada de debò on els burins estan en pitjor estat.. però la veritat és que li dóna més vidilla i manté la categoria "infernal" de "la cosa"..

    Salut i boires,

    Bull'n'rolas

    ResponElimina
  5. Yo aqui en vare treure 6 bong bongs fara uns 15 tacos
    J Coma

    ResponElimina


  6. Josep Maria Guitart Xandri


    Vull fer una reflexió sobre una serie de retrets que s’estan escrivint al meu bloc en els comentaris de l’article sobre la Via Fernando Lajarín, i vull expressar-me genericament o en general per tots els aperturistes i reequipadors.
    Estic veient una dinàmica que al meu pare es grotesca en tots els aspectes i bandós, si
    es que hi ha algun, jo estic al mig i només vull escalar i relatar amb il·lusió les meves noves i constants experiències i no tinc que passar contes si pago el funicular de Sant Joan o com la majoria de vegades aquest tros de burro no sap que i pujo a peu, o vaig amb companys escaladors amb càncer o simplement perquè tenen anys i guarden les forces per seguir escalant, no es pot parlar per parlar i menys tant tontament.
    Sense els aperturistes no podríem gaudir de les escalades i també tenim la necessitat dels re-equipadors, perquè no podríem o farien por d'escalar, les vies amb el material original.
    Per tant tindríem que aprendre a respectar els valors i la feina ben feta de cadascú i passar de banalitats, perquè tots ens necessitem per escalar.
    Una solució seria com fer un registra de la propietat (dic com perquè la muntanya es de tots i no te perquè tindré amo). però pot-ser estaria be que hi hagués una agencia a on registrar que has equipat una via original com aperturista amb totes les garanties que es regulessin o be que has re-equipat i sanejat una via existent amb el permís de l’aperturista o en cas de que estigui mort de aquesta agencia.
    També estaria molt be, que aquesta agencia convides experts amb experiència garantida perquè detallessin la dificultat de la via i la seva seguretat. Perquè també es un parany aquesta gent que comença pel facebook, (eso para mi no es un 6a. ni de conya), i jo com sempre explico per l’experiència de cadascú es un 6a. per tu o per mi, per tant lo seriós seria que ho cataloguessin gent experta.
    No estic parlant de recaudar diners, sinó de regular com, qui i a on es donen permisos per equipar i sanejar vies amb totes les garanties que es cregui i exigeixin experts.

    ResponElimina
  7. en resumen;

    APRENDRE A RESPECTAR ELS VALORS
    I LA FEINA BEN FETA DE CADASCÚ
    PASSAR DE BANALITATS
    TOTS ENS NECESSITEM PER ESCALAR

    REGISTRA LA PROPIETAT
    UNA AGENCIA A ON REGISTRAR QUE HAS EQUIPAT UNA VIA
    SANEJAR UNA VIA EXISTENT AMB EL PERMÍS DE L’APERTURISTA
    O EN CAS DE QUE ESTIGUI MORT DE AQUESTA AGENCIA.

    CONVIDAR EXPERTS AMB EXPERIÈNCIA GARANTIDA PERQUÈ DETALLESSIN LA DIFICULTAT DE LA VIA

    NO RECAUDAR DINERS, SINÓ DE REGULAR COM, QUI I A ON ES DONEN PERMISOS PER EQUIPAR I SANEJAR

    ResponElimina
  8. encara ho entenc menys. Això no te res a veure amb aquest post.
    Poder les teves idees son a un lloc equivocat

    ResponElimina
  9. per tirar endavant es te que començar per algun lloc, el mon de la escalada esta mort si no posem unes normes

    ResponElimina
  10. com collons pujeu aquestes parets????

    ResponElimina