dilluns, 4 d’abril del 2011

Agulla Altiva i La Síndria

Dilluns 4 d’Abril de 2011.


Agulla Altiva i La Síndria





Seguint rematant aquesta solitària i tranquil•la zona, encetem la jornada per l’Agulla Altiva, fent la via : Em fas patxoca.


L’inici es tonto,també ho podem solucionar amb un pas d’espatlles. Anem resseguint tota l’aresta i anirem trobant alguna expansió, al lloc que tindria que estar la primera reunió, no el trobo, solament hi ha una expansió i decideixo seguir amunt trobant-me de sobte al cim.

reunió del cim

Com a molt seran 50 m. La baixada la fem pel darrera amb un curt ràpel de 2 pitons i desgrimpant una canal que ressegueix la cara est fins al mateix camí.

Baixant de L'Altiva

També he aprofitat per fer un parell de bonys mentre el company fa la baixada.



D’aquí ens atansem a La Síndria, que ja l’hi tenia clixat un diedre.


Fent voltes entre aquesta agulla i la Inferior de l’Alzina ens topem amb una via que surt d’aquest coll, enfilant-se per la placa. ( Via : Club de Monòlits A0/V dels Germans Masó).

Per arribar ala via Gargall, anirem fins al peu de la Roca Vorera i pujarem pel bosc de la seva banda esquerra, ens topem amb la roca i per l’esquerra i damunt d’un bony ens quedem davant del diedre.
fent el Gargall

Escalada no gaire difícil i molt protegible, pugem sempre pel diedre i a la que aquest es posa tonto, sortim cap a la dreta per la placa fins que trobem un pitó, d’aquí recte amunt ja ens posem amb roca mes poca solta per entrar al cim.

La baixada l’hem feta pel darrera ( Nord) i surts al Torrent dels Naps, aquí depenent de l’aigua que puguin tenir les bases, podrem passar o fer un ràpel d’una alzina que te una baga.

2 comentaris:

  1. No conec la zona, això està després de passar la cova de l'Arcada? Felicitats per l'activitat

    ResponElimina
  2. Si Mingo, tal com la pases arribes a un caos de pedres, un xic mes endevant sur un cami que et puja just a sobre de l'Arcada ( Agulla Altiva).

    ResponElimina