dimecres, 25 d’agost del 2010

Agulla Ignasi Capeta i Canal de la Moreneta

Dimecres 25 d’Agost 2010.


Magnifica vista desde Les Dues Puntes.
Amb en Lluis, ens decidim per el Montserrat a l’ombra i tranquil.

Desprès d’un bon esmorzar al Bar Anna, enfilem cap a l’Agulla Ignasi Capeta, am l’objectiu de pujar-hi.

A la guia del Hita, marca la Apeles Crack, com una via equipada de 6a amb roca no bona.


L’aproximació la fem enganxats a la Foradada fins els cables de baixada i a partir d’aquí semblem dos Senglars, bufant, apartant punxes i restes de la trinxada de la nevada d’enguany.

Vaja tela amb el grau, la roca i sort que portàvem caxarritus.


LLuis a la 1ª tirada

La primera tirada s’inicia per un antic intent, on queda pales les ganes de burinar del primer intent, la roca ràpidament perd confiança, a l’alçada d’una sabina seca, cremada i morta ( d’aquí es deurien baixar els amics del burinador), l’Hita la continua amb els espits justos i amb un petit cop de gas entrem a la primera reunió de dos espits.

La sortida d’aquesta reunió es marraneta fins que entrem a la canal díedre i amb tres espits mes som al cim.

Guaita, una agulla mes. Al cim no trobem pot de registre i les bagues per rapelar es veuen amb solera, col•loquem una nova i amb dos ràpels baixem per la mateixa via.

Es una d’aquelles Agulles que no repetiré mai, però segur que fem les veïnes.



Un cop refets, continuem la nostra peregrinació cap a la Canal de la Moreneta.


Seguim fent el Senglar, sempre enganxats a la paret, passem per una Bauma acondicionada per bivaquejar ( petita la Bauma) i ens plantem al peu de la primera tirada.

Amb en Lluis comentem si tenim necessitat de pujar-hi desprès d’haver cremat un cartutx, però el nostre “inconscient” ens diu que una xemeneia de IV grau, ES PER DISFRUTAR. Cagon tot amb els IV dels antics.

La primera tirada es per apretar a córrer, amb un inici terròs que si estigues humit seria un tobogan de parc aquàtic, a la que arribes a uns blocs sospitosos, t’hi agafes i per un tram tipus Mato-Groso arribes a la primera reunió que es pot fer amb una arbre que te una baga.

A partir d’aquí ja es veu clarament on ens hem ficat, una xemeneia llarga, prima i fonda.

La paret de la dreta esta plena de verdet i al fons hi ha un jardí botànic ple de Falgueres i plantes aquàtiques.
Borneo ???????????


Arribes a uns blocs que hi penja una baga i després un pont de roca, a partir d’aquí pots evitar un blocs per l’esquerra o passar-hi per dins, hi es el que jo vaig optar. Uf, quina manera de complicar-se a una xemeneia de genolls i el braços aixecats per poder passar entre els blocs.

La següent reunió es de dos espits a una bona plataforma, sortim fins a un altre jardí botànic i enfilem per dins de tot, sempre amb el genolls llepant la paret. Trobarem tres pitons i possibilitats de col•locar algun Alien mitjà i un bloc encastat al final.

Un pitó i espit ens avisen de la reunió, però cinc metres mes amunt ens esperen dos Boix Grèvol esplèndids i una plataforma inhumana.

Aquí hi ha un bloc enorme que diuem que es l’Agulla de Canal de la Moreneta. ?????????????????, i m’hi enfilo per si de cas.


La darrera tirada es per la fissura díedre de la dreta del tot, que es pot assegurar molt be amb tres Camelots i d’aquí per una mena de canal semi arbrada de Boix, arribem al coll de les Dues Puntes.

La canal de la Moreneta jo la recomano, encara que el Lluis no sigui del mateix parer.

3 comentaris:

  1. Déu n'hi do quina curtida! La foto de l'Ag. de la Canal si que sembla Borneo, falten els micos, ja, ja, ja...

    Ara, que a mi el que més m'espanta són els trams a peu entre les dues vies! Potser algun dia ens aventurem amb la canal...

    A tibar-li!

    ResponElimina
  2. Per fer la Canal de la Moreneta, es pot entrar pel camí principal de la murralla Nord i un cop i topes, continuar cap a l'esquerra.
    No es camí tant de senglar.

    Salut

    ResponElimina
  3. Si, si, el camí ja el tinc mig controlat de la CADE i la Gali-Gil, però del Serrat de la Foradada a la Canal m'imagino que si que deu ser la selva...

    A tibar-li!

    ResponElimina