divendres, 9 de desembre del 2011

Aresta Ribas al Puntal de l'Albarda

Divendres 9 de Desembre de 2011.




Aresta Ribas al Puntal de l’Albarda.

Avui amb en Joan toca treure el cap a aquesta gran clàssica i oblidada via, un comentari de que a estat restaurada o reequipada es el motiu de donar-hi un cop d’ull a la feina feta.

Totes les reunions tenen dos parabolts de Ø10 i les tirades han substituït burí per parabolt inox. de Ø 8 amb plaqueta petita.

El pas dels any i les cordades han fet que el nombre de burins s’hagi incrementat, realment amb les assegurances originals seria una via amb molt de caràcter. Això hem fa qüestionar la pregunta de si s’hauria de treure totes les peces no originals i deixar-la tal i com es va obrir, aquest fet obligaria a portar pitons , fustes i Aliens, tot i així es una de les arestes fines i molt maques que te aquesta muntanya.

1a tirada. 45m. 6a (A1e)

Del peu de via ja veiem la filera de parabolts, es una placa de presa petita i fina, arribarem a la primera reunió original i ens la saltem, ja per terreny mes fàcil trobarem un pitó i d’aquest entrem a la reunió que es dins d’un forat.

Aquesta tirada es pot fer integrament amb estreps fins a la R original, portar una plaqueta recuperable.


2a tirada. 25m. IV+

Sortim del forat per la dreta per tornar a la vertical de la reunió, deixant el segon forat e la dreta , d’aquí es veu un merlet taronja que el passem per sota, buscant es pot posar una Alien Blau i veiem un altre pedra trencada taronja molt grossa, trobarem un parabolt i mes amunt a la dreta un burí que ens farà rosar molt les cordes i passem de ell.

De peus a la gran pedra taronja hi ha un escanyolit pont de roca i amb un altre parabolt entrem a la reunió.

3a tirada. 30m. V/V+

Tirada d’anar seguint les assegurances, les quatre primeres xapes son les mes fines de la tirada.

4a tirada. 40m. IV+/V

La sortida de la reunió es la mes espectacular de totes, a la que tenim la primera xapa marxem cap a la dreta i toquem la veïna via Omaira, tornat a l’esquerra i amb un burí entrem al “forat de les Gralles” per sortir diagonal esquerra ( Alien Vermell), a la que afluixa un Parbolt i amb un Alien Verd arribem al cim.



Via molt recomanable amb trams de navegar ( fàcils).





Material utilitzat :

14 cintes ( si aprofites totes les xapes del 1er. llarg ,afegir-hi 5 mes)

Aliens : Blau,Verd i Vermell

1 comentari:

  1. Epa Cesc, avui l'hem repetit aquesta bona via, i la teva ressenya crec que es la mes encertada de les que he vist, via de grau collaet que demana navegació i intuïció on cal, a trams moltes chapes i a trams menys.
    El primer llarg a sortit a vista tirant a saco recte per la linea de chapes en el bombo final i pot-se pica una miqueta mes , millor gestiona-ro per l'esquerre mes factible.
    Hem ficat un tricam i un parell o tres d'aliens també.
    Salut i a tibar.

    ResponElimina