dijous, 1 de desembre del 2011

Aresta del Tobogan al Plec de l'Ignasi.

Dijous 1 de Desembre de 2011.




Aresta del Tobogan als Plecs.

Aparentment la via pot semblar fàcil , una cosa si que es certa, camina que caminaràs i metres faràs.

Un cop som a peu d’aresta, amb en Victor decidim pujar la primera tirada que es molt fàcil fins que trobem un burí de l’Aresta Bellver i aquí fem reunió i ens encordem.

2a tirada. IV+/V. 50m.

D’aquí ja es veu la primera reunió del Tobogan i després veurem a la dreta un burí amb xapa Iglesias –Casanovas ( Aresta Glups), xapem aquest i molt aprop i diagonal esquerra tenim dos burins amb plaqueta Jungfrau, un xic recte amunt podrem posar un petit extraplà curt a una llastra i enfilem diagonal esquerra cap a uns llunyans còdols cridaners, de peus al còdols posarem un alien mitjà, una “V” Cassin petita ( a caldo) i després a un llavi un altre Alien gros, entrem a la reunió amb la boca prou aspre i rumiant si estic desentrenat, solament diuen que es IV+/V.!!!!!!!!!!!!!

3a tirada. IV+/V. 30m.

Sortim diagonal dreta i amb una Alien petit i mitjà cacem una Alzina generosa, tornem a l’esquerra i damunt d‘una llastra veient el burí aprop i l’Alzina lluny, anem per ell, abans o després del burí ( no me’n recordo), podrem posar l’extraplà curt a un altre llastra, per entrar a la reunió l’assegurem amb un Camalot del 2.

Quan arribo a la reunió comentem lo fluixos que estem i el que costa pujar per aquí. Veient una magnifica llastra que s’aguanta als peus de la reunió, trec ràpidament el martell i la llastra salta abans de tocar-la, festival de soroll, polseguera i aquell ferum de pólvora.

4a tirada . IV+/V. 40m.

Sortim diagonal dreta cap a un pitó, després trobem una Alzina amb un altre pitó al costat i enfilem molt espatarrat entre la llastra i l’Aresta Glups, entre les herbes trobarem un petita “V” i mes tard posarem un “U” mitjana, aquí deixem la fissura i marxem per la placa del damunt de la llastra, al final d’aquesta podrem posar un Universal a la ratlla horitzontal abans d’entrar a la reunió. Aquest llarg es el que es deixa fer millor, curiosament a algunes ressenyes li posen V+. ¿¿¿???

5a tirada . IV+/V. 45m.

Seguim sortint diagonal dreta i a la fissura que separa els plecs posarem un Camelot del 2 i marxem diagonal esquerra esquivant un parell de llastres,( la mes grossa també la fotem avall), amb un parell mes d’Aliens agafem el burí, la ressenya marca recte amunt i el Victor no ho veu clar i marxa a la dreta a clavar una “U” a la fissura, torna al burí i uns metres mes amunt posa una falca de “U” curta amb Pla llengua de Gat i torna a marxar a la dreta a cercar la Sabina de la fissura i sortim per aquesta, casi al cim trobarem un burí únic de la reunió i amb cinc metres mes som al cim amb una bona Alzina.



Realment la via no es extrema en dificultat però te unes pinyes de trencar-se coll i barres, hi ha trams que no els pots assegurar, la roca es bona però al tanto tota l’estona, la 4a i 5a tirada s’arrenquen cosses.

El llibre d’Ecos d’en J.M. Rodés i F. Labraña ( 1982), diu :

Aquesta via solca el Plec situat immediatament a l’esquerra del Plec Superior, i ho fa amb la ja consagrada tècnica moderna. És una de las vies en què podem comparar els IV de la “vella escola” amb els actuals de la tècnica moderna, i veiem que no tenen res a veure.


Material utilitzat :

12 cintes desplegables i llargues

1 joc d’Aliens

1 Camalot del 2

1 “V” Cassin petita

1 Extra pla petit.

1 “U” petita i 1 mitjana

1 pla curt ( llengua de Gat)

Un curs d’autoestima per pujar la moral a les reunions.

8 comentaris:

  1. La vaig fer fa força anys motivat per un petit llibret de l'Armand sobre Montserrat Sud que va a apréixer a la SinNivel. A la descripció de la via posava "tres buriles por largo" i jo feliç vinga a buscar-los... al final, en el meu cas, van ser "tres buriles por largossssss".

    La via no mata però et posa a lloc. L'Aresta Bellver semblava bona també, a veure si algú s'anima i explica alguna cosa.

    A tibar-li!

    ResponElimina
  2. ...uf, menos mal que te dije no, jajajaja
    Buena piada, felicidades Buitre!!!

    Mohawk, en el librillo del Ballart, "75 escaladas selectas", además de lo que dices pone:

    "...una buena dosis de exposición para calmar el cuerpo, Llevar 2 clavos y 8 cintas para dar moral al asunto. Pocas repeticiones.
    Para coleccionistas fanáticos"

    Queda clara de que va la cosa, no?, juas

    ResponElimina
  3. Si a vosaltres us va posar les piles com ha de ser la via!! veig que vau fer servir tot l'art que teniu dins i tot i això...Felicitats.

    ResponElimina
  4. Mohawk, la Bellver te un burí al tercer llarg i 2 al quart. Si la faig ja l'explicaré.

    Jose, si no aciertas con los dos pitones, mas moral al asunto.

    jaume, la via de grau es facil, el que no es grau, es un altre cosa.

    ResponElimina
  5. Hola
    Soc Pedro Paredes.
    Vaig obrir aquesta via juntament amb el meu amic Nacho fa ja molts anys, pensava que ningú se'n recordaria d'ella. He llegit els comentaris i he de dir que realment encara que la via no és molt difícil hi va haver moments de por ja que ens vam proposar habrir la via deixant.la el menys equipada possible perquè qualsevol que la repetís tingués les mateixes sensacions que nosaltres. Veig que ho vam aconseguir ....

    ResponElimina
  6. Hola Pedro, feliçitats a tots els membres.
    Es una pena que aquest esperit avui dia s'hagi perdut i quasi tot siguin fileres d'expansions.
    Escalada Montserratina 100x100.
    Salutacions.

    ResponElimina
  7. Pedro paredes : només la vau obrir vosaltres dos o també va participar en la seva obertura el Luis Andrés....?

    ResponElimina
  8. Hola, soc el Lluis . . . la vàren obrir ells dos i a radere anavem el Toni Saelices i jo posant les reunions . . . per cert que no m'extranyaria que encara avui no l'agués feta l'Armando.

    ResponElimina