dimecres, 11 de maig del 2011

Perduts per Ecos


Ja fa dies, el Husa hem comentava una línea per anar empalmant contraforts i agulles fins d’alt de la Miranda dels Ecos.
by ABC

Una trucada ens fa quedar a peu de la Cota 288 ( segons el Pam a Pam. )

Com que estem desentrenats i ens fa molta por caure, preferim pujar per les bandes mes assequibles i deixar els panys guapos pels que si que estan entrenats i no tenen por.

Arribo tard i el Husa ja porta oberts els tres primers espits, baixa, canviem els tinglados de solitari pels de companyia i altre cop cap amunt, com que portem maquina , cosa molt útil però molt mes perillosa, continuem posant Longlaife de Ø 9mm. Inox i parabolts Ø10mm. Inox a les reunions.

El fet de picar A1e amb maquina, et permet allargar mes els passos, posant-te a primers i mirant d’aguantar-se amb una ma i foradant amb l’altre, alternant amb sortidetes amb lliure i algun pas de “quita y pon “ que ens permeti la roca. A la que estàs amb lliure amb la maquina, no paro d’imaginar-me una caiguda amb la broca foradant-me el budells, UUUUFFFFF !!!!!!!!



COTA 288. VIA : PIFIA

1º tirada. 40m. IV+/A1e ( 6a)

Fem tres espits i amb alegria continuem amb tres inox. mes fins al bosc, on muntem la reunió als arbres.

2ª tirada. 40m. V/A1e ( 6a )

Sortim recte entre els arbres ( es veuen les expansions), a la segona expansió flanquegem a l’esquerra i anem a cercar un tram tieso que ens deixa al peu d’unes Alzines i d’aquí al cim on fem reunió amb un altre arbre.

3ª tirada. 35m. Via : Torras de l’Agulla del Pas dels Micos. IV sup. ( aquí es on fem la Pífia.)

Entre la Cota 288 i l’Agulla, una Alzina ens marca el camí a pujar, pugem per l’arbre i un cop posats a l’aresta ens trobem un còdol amb crocanti que te posada una baga a estil merlet, realment s’aguanta mes per la fricció del crocanti que un altre cosa, mes amunt trobarem un pitó falcat amb fusta i després dos Pífies.

La reunió la fem d’un Bonsai molt robust i d’aquest fem un ràpel per baixar.



ROCA DELS LLADRES. VIA : SOMORROSTRO

1ª tirada. 30m. V/A1e. ( 6b )

Esquivant un parell de baumetes ja sortim a la rampa que ens porta a peu de diedre, per agafar l’ultima expansió, podrem posar una Alien Taronja a un forat de cares paral•leles.



2ª tirada. 40m V+/ A1e.

Sortim de la reunió amb un pas d’estreps ( pitó), continuant amb lliure rarot pel diedre, a la que s’acaba pugem recte fins a la Aresta de La Cleveland.



La 3º tirada tenim dos opcions, continuar per la Cleveland, que la marquen de IV+ i 1 burí o sortir per la dreta, que no te res de res, aquesta ultima la varen fer fa uns any el Jipi i el Husa.

Remarcar que sigui quina sigui l’opció, es recomanable portar tres pitons i alguna que altre “Amic”.



MIRANDA DELS ECOS. VIA : CARA EST

Situada a la seva banda esquerra, una fita ens marca l’inici.

1ª tirada. 30m. V/A1e. ( 6b )

Pujant un metres recte, travarem un forat molt bo, que i posarem un Camalot del 2, d’aquí una expansió i tot recte amunt fent sortidetes arribem a la reunió un xic penjada.


2ª tirada. 35m. A1e/IV. ( 6c )

Pujarem recte amb tendència a l’esquerra fins caure a l’aresta Brucs i d’aquí amb grimpada molt fàcil fem reunió de 2 espits i cim.



Totes aquestes historietes s’han fet els dies 27 i 28/04/2011 i els 04 i 05/05/2011 per en Josep M. Codina ( Husa ) i en Cesc Rosell ( Buitri )



Una pregunta que deixo caure : Quina deu ser l’agulla mes difícil de Montserrat que amaga la via mes fàcil per pujar-hi?

La Navarro de la Cadireta ?, la GEDE de l’Agulla Fina ?, la Normal de la Porra ? ,
 La Bola La Partio ?...............

8 comentaris:

  1. El totxo del clot del Tambor: NOrmal I/IIº i el 8c+?

    La momia, NOrmal IVº i el 8b+ o 8c del Carles?

    salut bow...

    ResponElimina
  2. Ei TR, he formulat malament la pregunta. Ara es diferent, poder senten millor.

    Sorri.

    ResponElimina
  3. Bon dia,

    Pel que expliques, he entès que heu obert 6 noves tirades que permeten, enllaçant amb trams de vies ja existents, arribar al cim. És així ?
    salut i a tibar

    ResponElimina
  4. Correcte Joan, es així.

    ResponElimina
  5. Quan parles de la 3a tirada ( la via Torras de l'Agulla del pas dels Micos) i dius que heu fet la pifia, que vols dir ? que no calia fer aquesta via ?

    ResponElimina
  6. Ei TR, he refet la pregunta ja que no quedava prou clara.

    Sorri

    ResponElimina
  7. Joan la Torras si val la pena fer-la, el tema de les pifies es que ni hi eren, tinc que tornar-hi per eliminar-les de socarrel.

    cesc

    ResponElimina
  8. coño¡¡ que viejete se ve al hussa.
    saludos
    beicon

    ResponElimina